Manege & Pensionstal Pothoven

Paardrijden voor Iedereen!

Nieuws Manege Pothoven...


NIEUWS!


Terug naar overzicht

18-03-2022

Rhinopneumonie 18-03-2022

Geachte lezer,

Zoals u misschien al weet, heeft ons paard Weltina twee weken geleden haar veulen verloren. Omdat wij definitief uit wilden sluiten dat dit veroorzaakt werd door het Rhinovirus, hebben wij onderzoek laten doen. Helaas hebben wij toch onverwacht te horen gekregen dat Weltina Rhinopneumonie-dragend is (abortusvariant).
Net als u waarschijnlijk nu, schrokken ook wij. De dierenarts heeft ons gelukkig gerust kunnen stellen. De redenen hiervoor willen wij in alle openheid met u delen:

- het lijkt vooralsnog te gaan om de ‘mildere’ variant: de abortusvariant;
- er is tot op heden (2 weken na de abortus van Weltina) nog steeds maar sprake van één geconstateerd geval, dus geen uitbraak;
- wij hebben nog geen enkel ander paard met verschijnselen van Rhino of koorts;
- de variant is maar zeer kort levensvatbaar op kleding en dergelijke. Mede hierdoor is de verspreiding naar paarden of bedrijven buiten ons terrein gering.

U begrijpt dat wij toch direct aanvullende maatregelen nemen om alle risico’s voor uw paard of pony te vermijden. Op aanraden van de betrokken dierenarts, gelden deze maatregelen tot en met zondag 27 maart 2022.
Het betreft de volgende maatregelen:

• Personeel zal hygiëne maatregelen toepassen en beschermende kleding dragen. Tijdens de gehele werktijd zullen zij ook niet met elkaar in nauw contact komen.
• Alle pension- en manegepaarden worden tweemaal daags getemperatuurd.
• Pension- en manegepaarden blijven gescheiden. Pensionklanten rijden alleen in de pensionhal en manege klanten alleen in de manege hal.
• Privé lessen (voor pensionklanten) en manege lessen gaan door.
• Pensionpaarden kunnen t/m zondag 27 maart niet meerijden in de reguliere manege lessen.
Wij staan in nauw overleg met de betrokken dierenarts. Alle voorgenomen maatregelen zijn uitvoerig met hem besproken. Hierdoor weten wij dat de juiste procedures worden gevolgd om verspreiding van het virus te voorkomen.
Uiteraard begrijpen wij (en de betrokken dierenarts) dat er bij u toch vragen of zorgen zullen zijn. Aarzel niet om ons hiervoor te benaderen.

Wij zullen er alles aan doen om de paarden en pony’s waar wij verantwoordelijk voor zijn te beschermen tegen onnodig leed.

Warme groet,

Annet van Straaten en Stephan Derks



Terug naar overzicht



E-mailen
Bellen
Info