Manege & Pensionstal Pothoven

Paardrijden voor Iedereen!

Mijn eerste rijles, wat heb ik nodig?

Wat leuk dat je bij Manege Pothoven gaat leren paardrijden!

Wees de eerste keer dat je les hebt, ruim op tijd aanwezig. Het is fijn om een half uur voor de les al op de manege te zijn. Als je je even meldt in de kantine, dan kijken we of de lesovereenkomst al goed is ingevuld. Ook kun je daar contant of met pin voor je rijlessen betalen. Daarna lopen we naar de stal, en worden de paarden en pony’s ingedeeld door de instructeur.
We kunnen ons voorstellen dat zo’n eerste rijles heel spannend is. Je vraagt je vast af wat je aan moet trekken en mee moet nemen. Als je de eerste keer komt, hoef je niet van alles mee te brengen. Zo heeft de manege genoeg caps om uit te lenen voor tijdens de les.
Verder is het belangrijk om kleding aan te trekken die lekker zit en niet te ruim valt. Natuurlijk is een echte paardrijbroek het fijnst, maar ook een strakke elastische broek is prima, zodat het niet gaat schuren aan de binnenkant van je benen. Ook je bovenkleding moet niet wijd zijn, want dan kan de instructeur niet opletten of je houding wel goed is. Doe ook geen grote oorbellen in of een lange sjaal of grote ketting om. Daarmee kun je blijven haken.
Daarnaast is het belangrijk dat er niets flappert waar het paard van zou kunnen schrikken. Doe dus je jas dicht, of trek een bodywarmer over je trui aan als je het koud hebt. Bij je eerste paardrijles is het goed om stevige, hoge schoenen met een hak of regenlaarzen aan te doen. Je mag niet rijden met sportschoenen. Als je wat langer op les zit kun je rijlaarzen of rijschoenen (jodhpurs) kopen. Het fijne van rijlaarzen is dat ze steun en bescherming geven, en de ruiter helpen met een goede beenligging.


E-mailen
Bellen
Info