Manege & Pensionstal Pothoven

Paardrijden voor Iedereen!

Aanmelden nieuwe ruiter

Leuk dat je wilt inschrijven voor onze lessen! Manege Pothoven heeft diverse mogelijkheden voor jong & oud, met of zonder ervaring. 

Wij willen je vragen dit onderstaande formulier (zie link onderaan) in te vullen, zodat we zo goed mogelijk contact met je kunnen opnemen over de lessen.
Hieronder vul je de gegevens van de ruiter in. (let op; ga je aanmelden voor je zoon/dochter, vermeldt dan de gegevens van het kind)

Het kopje lengte & gewicht..

Is voor het welzijn van onze dieren. Ook is dit handig voor als we straks lessen gaan inplannen zodat we weten welk paard het beste bij je past.

Het kopje; voor welk type les wil je aanmelden..

Is zodat wij weten voor welke les je wilt aanmelden (hieronder nog wat meer uitleg erover)

Het kopje; wat is je rij ervaring in jaren..

Is zodat wij je het beste kunnen informeren over welk type les bij je past. (heb je vroeger gereden, zet er dan bijvoorbeeld 5 jaar, maar wel 20 jaar geleden)

Onder het kopje; wat zijn je voorkeursdagen en tijden..

Vul je als het kan zoveel mogelijk in zodat je sneller kunt beginnen met lessen!Bijvoorbeeld: ma-woe tussen 15:00-19:00, donderdag niet, vrijdag tussen 17:00-22:00, zaterdag hele dag


Lestypes: (voor welk type les je wilt aanmelden)

Puppyles: voor ruiters vanaf 4 jaar tot 6 jaar

Shetlanderlessen: voor kinderen vanaf 6 jaar 

Ponylessen: voor kinderen vanaf +- 10 jaar

Paardenlessen: voor volwassenen met al ervaring (minimaal zelfstandig kunnen stappen, draven & galopperen.

Springlessen: voor ruiters met ervaring. Minimaal 2 jaar rij ervaring + F3 niveau

Opstarten volwassenen: voor volwassenen zonder ervaring of welke de draad (na bijvoorbeeld jaren) weer willen oppakken.
Bij ruiters met ervaring plannen we altijd eerst een privéles in om het niveau te bepalen zodat we je zo goed mogelijk kunnen inplannen in de les.

Wij hopen u snel te zien op ons bedrijf!


Aanmeldformulier (klik hier)


Starterspakket

Voor de beginnende ruiters, zowel jeugd als volwassenen, bieden wij ons 'Starterspakket' aan. Kinderen kunnen vanaf een leeftijd van 6 jaar beginnen met paardrijles.

Om te kunnen starten met paardrijlessen hoef je geen ervaring te hebben. Ook als je een beperking hebt, kun je bij ons in de manege starten met paardrijden. Onze ervaren instructeurs zorgen ervoor dat je vertrouwd raakt met het paard of de pony. We kijken naar wie je bent en welke pony's/paarden het beste bij jou passen. Zo leer je stap voor stap hoe je controle krijgt en hoe je samen met je paard een eenheid wordt. Goed om te weten is dat je niet direct een complete outfit hoeft aan te schaffen. Een strakke, liefst elastische broek en hoge schoenen met een kleine hak of regenlaarzen zijn voldoende voor de eerste lessen. Voor de veiligheid zijn laarzen nog meer aan te bevelen. Een veiligheidscap en  paardrijlaarzen kun je voor de eerste lessen gratis bij ons lenen.

Het starterspakket bestaat uit 10 lessen. 8 privélessen van 30 minuten & 2 poets- en zadellessen.

Kosten: 

€250,00 

Ga je verder met paardrijden dan is het lidmaatschap van de paardensportbond KNHS verplicht. Je krijgt daarbij ook een Ruiterpaspoort, waarin je al je vorderingen kunt bijhouden. De kosten van het KNHS-lidmaatschap (inclusief Ruiterpaspoort) bedragen € 25,75- per jaar.
E-mailen
Bellen
Info