Manege & Pensionstal Pothoven

Paardrijden voor Iedereen!

Kleine ponylessen

Speciaal voor de allerkleinsten vanaf 6 jaar geven wij lessen op shetlandpony's. Dit zijn kleine, vriendelijke pony's die erg geschikt zijn om op een ontspannen en veilige manier kennis te maken met de paardensport.

Onder begeleiding van onze instructeurs mag je je 'eigen' shetlander ophalen en ga je leren poetsen, hoeven krabben, opzadelen en omgaan met je pony.


Wat kost paardrijles voor kinderen?De rijlessen duren een uur, met daarin ook poetsen, opzadelen, het op- en afstappen en het uitstappen van de paarden.Voor kinderen biedt Manege Pothoven losse lessen van 24,50 euro per uur of een Kwartaal abonnement van 210,00 euro.

Privélessen zijn €40,00 euro per 30 minuten of €50,00 per 45 minuten

 GENIETEN staat voorop!

Maar, vergis je niet, een goed begin is het halve werk. Deze speelse kennismaking met de paardensport ...betekent misschien wel hét begin van jouw toekomst in deze sport: als amateur of professional.

Diplomarijden

Eén van de evenementen die Manege Pothoven voor jonge ruiters organiseert is het F-diploma rijden. Iedere laatste zondag van de maand (uitgezonderd vakanties en feestdagen) is er een dag waarop de ruiters hun paardrij-vorderingen kunnen tonen door het rijden van een proefje voor een officiële FNRS-jury.
De moeilijkheidsgraad van het diploma-rijden stijgt per proef. De proeven beginnen bij F2, en de ruiter kan doorgroeien tot F20. Er zit ook een theorie-gedeelte aan de F-proeven gekoppeld, waarin onder andere geleerd wordt over de omgang met het paard, de houding, de anatomie van het paard en welke uitrusting er nodig is om te kunnen paardrijden. Op deze manier leren kinderen een goede band op te bouwen met het paard.
De vorderingen worden genoteerd in het FNRS-paspoort, zodat iedereen precies weet hoe ver ze zijn in het opleidingstraject.


Per 1 oktober 2017 zijn wij gestart met het Junior Traject. 

Met dit Traject kunnen wij het opleiden van onze jongste ruiters meer structureren en de vooruitgang beter inzichtelijk maken.

In een persoonlijke les multomap worden de doelen uitgebreid beschreven. De ruitertjes kunnen stickers en promotiepunten behalen, waarna een certificaat wordt uitgereikt. 

In de kantine is een brief aanwezig met uitgebreidere informatie. Tevens is een inkijkexemplaar aanwezig.


E-mailen
Bellen
Info