Manege & Pensionstal Pothoven

Paardrijden voor Iedereen!

PAARDRIJDEN VOOR MINDER VALIDE RUITERS

Manege Pothoven ondersteunt niet alleen de valide mens, ook zij die minder valide zijn of te maken hebben met een geestelijke beperking zijn bij ons van harte welkom.

Ons gehele bedrijf is rolstoelvriendelijk ingericht en er wordt nauw samengewerkt met Stichting Paardrijden Gehandicapten Apeldoorn (SPG). 

Faciliteiten

Wij doen er alles aan wat mogelijk is om paardrijden voor iedereen bereikbaar te maken. Zo beschikt onze manege over een rolstoellift naar de kantine, een rolstoelplatform inclusief lift om ruiters op het paard tillen en beschikken we over harnachement dat speciaal is aangepast aan ruiters met een beperking. Ook is een invalidentoilet aanwezig.

Paardrijden op maat

Ook bij de indeling van lessen wordt rekening gehouden met de (mate van) beperking; van begeleide staplessen tot kleine zelfstandige groepslessen.

Paardrijden op maat dus om voor iedereen veiligheid, plezier en ontwikkeling te combineren.
 

Selectiegroep

Op maandagavond rijdt de selectiegroep van de Stichting Paardrijden Gehandicapten Apeldoorn. De ruiters uit deze les kunnen aan speciaal voor hen georganiseerde wedstrijden deelnemen.

Vrijwilligers

Om deze ruiters de mogelijkheid te bieden om te kunnen rijden , heeft de SPG altijd behoefte aan vrijwilligers. Deze vrijwilligers helpen de ruiters waar nodig , zadelen de paarden op en begeleiden de ruiters. De vrijwilligers zijn daarom een belangrijk onderdeel van de les. Meehelpen kost u 1 a 2 uur per week, affiniteit met paarden is gewenst.

De lestijden staan op de site van SPG.


 

E-mailen
Bellen
Info