Manege & Pensionstal Pothoven

Paardrijden voor Iedereen!

Handleiding Ruiterapp


Stap 1 Downloaden

De Ruiterapp is te downloaden in de app store en Play store. Vind de app door te zoeken naar “De Ruiter App”. De app is zowel voor Android als Apple apparaten geschikt.

Stap 2 Registratie

Om de app voor de eerste keer te kunnen gebruiken dien je je te registreren. Klik op “Registreren”

Dit doe je met het emailadres waarmee je bij de manege bent ingeschreven. Gebruik geen ander

emailadres. Als meerdere ruiters met hetzelfde emailadres zijn ingeschreven, dan zijn deze allemaal tegelijk te zien in de app. Bijvoorbeeld als je meerdere kinderen hebt die paardrijden.

Stap 3 Code per email

Op het ingevulde emailadres ontvang je een email met daarin een code. Vul deze code in om in de app te komen en druk daarna op ‘’Bevestig registratiecode” Er verschijnt vervolgens de vraag of de manege je berichten mag sturen via de app. Dit is handig zodat de manege je makkelijk op de hoogte kan brengen van dingen die je moet weten. Je kunt dit later ook altijd nog wijzigen in de instellingen van de app.

Stap 4 Welkom in de Ruiterapp

Je bent nu ingelogd in de Ruiterapp. Je ziet de pagina Lessen. Je kunt wisselen tussen de pagina’s Lessen, Kaarten en Manege. Je kunt een andere pagina kiezen onderaan het scherm of door te klikken op het hoofdmenu. Die vind je door te klikken op de drie streepjes linksboven.


Wat kun je allemaal met de Ruiterapp?


1. De voor jou geplande lessen bekijken

Kies in het menu “Lessen”. Je komt dan in onderstaand scherm. Hierin zie je welke lessen er de komende weken voor je gepland staan. Per datum zie je wat voor een les je krijgt, op welk tijdstip de les is en wie de les geeft. Ook zie je de status van je les. In principe staat deze op Gereden, tenzij je de les hebt Afgezegd.

2. De voor jou geplande les afzeggen met 1 druk op de knop

Als je op een lesdatum klikt kom je op onderstaande pagina. Wanneer je op de zwarte knop “Afmelden” drukt wordt dit ook verwerkt in de administratie van de manege. De app geeft ook aan of je volgens de regels van jouw manege op tijd hebt afgezegd. Vervolgens wijzigt de status van je les in Afgezegd.

3. jouw leskaart/ -abonnement inzien

Om je leskaart/ -abonnement in te zien klik je in het menu op Kaarten. Je ziet dan de actuele kaart en kaarten uit het verleden. Als je op de kaart klikt wordt deze geopend. Het overzicht toont de lessen die geboekt zijn op de betreffende kaart.

4. jouw contactgegevens inzien en aanpassen

Als je klikt op het hoofdmenu linksboven (de 3 streepjes onder elkaar) krijg je onderstaand scherm te zien. Wanneer je klikt op het pictogram in de rode cirkel kom je bij jouw contactgegevens. Vervolgens kun je deze wijzigen en opslaan. Hiermee worden jouw gegevens direct gewijzigd in de administratie van de manege.

5. direct bellen en mailen met de manege

Klik in het menu op “Manege” Je ziet nu de contactgegevens van de manege. Door te klikken op het telefoonnummer belt je telefoon direct naar de manege. Door te klikken op het emailadres van de manege kun je direct een mail sturen naar de manege. Door te klikken op het websiteadres van de manege wordt direct de website van de manege geopend.

6. berichten van jouw manege ontvangen

Als je hiervoor toestemming gegeven hebt kan de manege je via de app berichten sturen. Hierdoor kan de manege je goed en snel informeren als er nieuws is. Je kunt de instellingen van de Ruiter app wijzigen door op je telefoon te gaan naar de instellingen van je apps. Kies voor de Ruiter app om de instellingen te wijzigen. 

E-mailen
Bellen
Info